Mye fugl og noen dyr

Månedens bilde:

Hjort i tåkeskog. Gull. Månedens bilde. © Bernt Østhus

Fotografen forteller dette om bildet sitt: Tidligere i sommer fikk jeg ei natt i hjorteskogen jeg sent vil glemme. Det var forøvrig nesten to år siden sist, slik at det var ekstra artig at forholdene slo til. Det var tåke, men ellers klart vær. Tåken gir en dybde i bildene man ellers ikke får. Bildet er tatt med et speil- og lydløst kamera. Det gjore at jeg fikk langt flere eksponeringer enn jeg normalt ville fått i en slik situasjon. Bildet er tatt på en post ved en mye brukt hjortesti på Hitra.                                                                                      

Canon EOS R5, RF 100-500mm, ISO 1600, f/6,3, 1/200 sek.

….

Runde 6 med innleveringsfrist midt i juli er tydeligvis (og heller ikke overraskende) en god tid til å delta med nytatte fugle-  og dyrebilder i konkurransen. 52 fotografer har nyttet vår og forsommeren godt til å ta slike bilder og har sendt inn tilsammen 153 bilder noe som resulterte i 2 gull, 21 sølv og 94 bronser + ganske mange bilder under bronse som da ikke teller med i sammenlagt. På grunn av eksisterende koronarestriksjoner er det ikke mulig for juryen å foreta bedømming av bildene i fysisk samlet flokk. Så juryeringa av bildene foretas hjemme av den enkelte, og deretter blir dette så slått sammen. Det holdes så et kort, felles elektronisk møte via Teams hvor de aller beste bildene vurderes samlet. Deretter kan fotografnavnene legges inn i dataene og resultatlistene lages. Obs! Juryen er nok blitt en del strengere i det siste!

….

En fotograf kan i løpet av et år delta med 3 bilder i hver av månedene februar til november  – til sammen maksimalt 30 bilder. Den fotografen som oppnår flest poeng sammenlagt gjennom året for sine maksimalt 25 beste bilder blir Norgesmester.  Årets beste gullbilde kåres også som Årets naturbilde. De ti beste fotografene i hver av disse «klassene» premieres og premiene er like i begge.

….

Sammenlagtlista etter runde 6 finnes det i alt 95 fotografer. Bernt Østhus innehar fortsatt førsteplassen med 755 poeng foran Asle Bårdli på andre med 689 poeng og Helge Helland på tredjeplass med 683 poeng.  Andre Berli er på fjerde med 673 poeng. Deretter følger Steffen Johnsen på femteplass med 666 poeng.

….

Andre bilder i runde 6:

Toppdykkarungen får fisk til frukost. Gull. © Steinar Barmen

Om morningen 4. juli i år var eg ute på eit vatn her på Jæren og såg etter toppdykkarane. Og plutseleg, utruleg nok, der låg det ein familie på fem. Dei tre ungane var helst på ryggen til mora, men inn i mellom hadde dei små symjeturar litt rundt foreldra. Og hannen (eg tippar det var han) var stadig nede for å hente fisk og kom opp og gav til ungane. Eg var heldig og fekk mange bilder utan at dei oppdaga meg. Så kjekt at dei låg i perfekt posisjon i forhold til meg.                                                                                                                                         

Nikon D500, Nikon 500mm, f/5,6, 1/320 sek, ISO 250

Orrhøne i motlys. 41 poeng. © Steffen Johnsen

Tatt en flott morgen på orrfugl leik i Sirdal. Hadde noen få meter med nydelige reflekser som jeg håpet å få dem i. Denne orrhøna kom en tur og stilte seg perfekt til slik at jeg fikk dette bildet.                                                                                                                                       

Nikon Z6ii, 400mm, f/4, 1/1600, ISO 640

Myrsnipe. 40 poeng. © Bernt Østhus

Myrsnipe på matsøk i midnattsolen på Svalbard.                                                                 

Canon EOS 1Dx mark III, EF  600mm, ISO 640, f/4, 1/6400 sek.

Måker. 40 poeng. © Bernt Øshus

Ikke alle kan meske seg med havørn i foss, som vi har blitt bortskjemt med i fotojakta de siste årene. Men de fleste kan se på måker foran foss. Kveldens siste solstråler har lager skygger i foss og landskap.                                                                                                         

Canon EOS R5, RF 100-500mm, ISO 1000, f/8,0, 1/2000 sek.

Dobbeltbekkasin og myrull. 39 poeng. © Asle Bårdli

Bildet er tatt i høyfjellet i Innlandet i begynnelsen av juni 2021. Dobbeltbekkasinene på leikplassen viser frem sitt flotte spill i døgnets mørkeste timer.                                         

Canon 1DX, 70-200/2,8 på 200mm, f/4,0, 1/100s, ISO 3200 og blits.

Svømmesnipesnacks. 39 poeng. © Morten Borg

Bilde er tatt på Vadsøya i Finmark. Jeg forsøkte å fange øyeblikket rett for insektene ble tatt og etter ca 5000 bilder lykkes jeg endelig.                                                                                  

Canon R5, EF100-400 mkII + 1.4x converter, f8,  1/2500s, ISO 1250

…..

 

Takk for besøket og velkommen tilbake! 

.:.

Om asleoh

Professional outdoor photographer, IT-specialist, guide to wildlife safaris in Finland, hot spots in South-America and Norway, teacher of photography courses/workshops/software, slide shows.
Dette innlegget ble publisert i Runderesultat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..