Superveteranen Leif Rustand

Månedens bilde:

Månedens bilde runde 8: Gull. © Leif Rustand

Fotografen Leif Rustand forteller dette om bildet sitt: «Dette bildet er tatt på Rognstranda i Bamble. På stranda der dannes det is når det er fjære og en kuldeperiode. Under isen ligger det skjell og småsteiner som er fargerike og disse reflekteres i isen. Slike motiver blir jeg aldri ferdig med. Der er det mange mønstre, former og farger å se. Det gjelder å bruke tid, og mange timer er det blitt her. Den abstrakte verdenen har alltid ligget mitt hjerte nær. En verden som mange går forbi og dermed mister flotte opplevelser».

Pentax K20D, 100mm makro, f/32, 1/2 sek, ISO 400.

Alle i juryen falt virkelig for dette bildet og det ble Gull til Leif Rustand fra alle 5. Ikke ofte det skjer!

…..

Leif Rustand er en skikkelig superveteran i Fotojakta. Da Dag Kjelsaas og redaktørene i Villmarksliv startet opp denne konkurransen 1. januar 1977 var Leif en av deltakerne dette året. Siden den gang har han deltatt jevnt og trutt gjennom årene med gode bilder og resultater.

I 1980 hadde han for eksempel «Årets bilde» i klassen Villmark med «Dønninger». I 2001 ble han «Norgesmester i Naturfoto» der blant annet hans beste bilde «Toppmeis» fikk 55 poeng.

….

Runde 8 i Fotojaktåret 2021 er nå unnagjort, og dermed står det kun 2 runder tilbake før det hele avgjøres i november måned i runde 10.  52 fotografer var med i runde 8 med til sammen 155 bilder noe som resulterte i 2 gull, 24 sølv og 109 bronser, samt en del under  25 poeng.

Bernt Østhus fikk denne gangen sølv for sine 3 bilder og dermed er han fortsatt øverst  på sammenlagtlista med 1007 poeng. På 2.-plassen  kommer Helge Helland med 923    poeng. På 3.-plassen  ligger Asle Bårdli med 915 poeng. På de to neste plassene følger Steffen Johnsen med 905 poeng og Andre Berli med 883 poeng.

….

Helge Hellands gullbilde i runde 8:

Hubro i myrull. Gull. © Helge Helland

Takk for besøket og velkommen tilbake! 

.:.

Om asleoh

Professional outdoor photographer, IT-specialist, guide to wildlife safaris in Finland, hot spots in South-America and Norway, teacher of photography courses/workshops/software, slide shows.
Dette innlegget ble publisert i Runderesultat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..