Midtveis i konkurransen

Månedens bilde:

Fnr53_Gjøk_Helge Helland

Gjøk. 39 poeng. © Helge Helland

Fotografen forteller dette om bildet sitt: «Et ferskt bilde av Gjøk. Egentlig var jeg ved ett fjellvann for å fiske, men hadde med kamotelt, og fotoutstyr i tilfelle noe skulle dukke opp. Når jeg fisket, såg jeg en gjøk som brukte en liten kolle der den vekslet på flere steiner. Her satte jeg opp kamoteltet på kvelden, og på morgenen fikk jeg den inn der den satte seg. Fikk også noen fine ørreter på turen».   Nikon D5, 500mm f/4, 1/1250 sek, f/5, ISO1600, stativ.

….

Med bedømmelsen av runde 5 er vi nå midtveis i årets konkurranse. I alt ble det sendt inn 173 bilder fra 60 fotografer i denne runden noe som resulterte i 1 gull, 25  sølv og 93 bronser + en god del bilder under bronse. 

På grunn av eksisterende koronarestriksjoner er det ikke mulig for juryen å foreta bedømming av bildene i fysisk samlet flokk. Juryen, som nå består av 2 kvinner og 4 menn, må foreta juryering av bildene hver for seg hjemme – og fortsatt er ikke fotografenes navn kjente. Resultatene fra hjemmejuryeringa blir så slått sammen og deretter holdes et kort, felles elektronisk møte via Teams hvor de aller beste bildene vurderes samlet. Deretter kan fotografnavnene legges inn i dataene og resultatlistene lages.

NB! Juryen er nok blitt en del strengere i det siste! 

….

En fotograf kan i løpet av et år delta med 3 bilder i hver av månedene februar til november  – til sammen maksimalt 30 bilder. Den fotografen som oppnår flest poeng sammenlagt gjennom året for sine maksimalt 25 beste bilder blir Norgesmester.  Årets beste gullbilde kåres også som Årets naturbilde. De ti beste fotografene i hver av disse «klassene» premieres og premiene er like i begge. 

….

Sammenlagtlista etter runde 5: Bernt Østhus innehar fortsatt førsteplassen med 630 poeng foran Helge Helland på andreplass med 581 poeng. Asle Bårdli er på tredje med 575 poeng og Andre Berli på fjerde med 566 poeng. Deretter følger Vegard Lødøen på femteplass med 560 poeng.

….

Andre bilder i runde 5:

Fnr39_Horndykker_ny

Horndykker. Gull. © Bernt Østhus

Et horndykkerpar dukker hver vår opp på mine kanter og er et av de hyggeligste besøkende, der de tillitsfullt gjør sitt matsøk. Bildet har blitt til ved at ei lang telelinse er rett mot fuglene i lav vinkel gjennom vegetasjon i motlyset.

Canon EOS R5, EF 600mm, ISO 500, f/5,6, 1/3200 sek.

Fnr39_Dirty dobbeltbekasintricks_ny

Dirty dobbeltbekasintricks. 41 poeng. © Bernt Øshus

Jeg tror det er en uskreven regel i det meste av fuglefighter at man ikke skal tråkke på nebbet. Det tar seg bare ikke ut. Karen til høyre mangler klasse, og planter begge bein på nebbet for å vinne kampen om damenes gunst. Om det funket fikk jeg aldri sett. Men fighten vant han.

Canon EOS 1Dx mark III, EF 600mm, ISO 2500, f/4,0, 1/3200sek.

Fnr33_ Hode over vannet II

Hode over vannet II. 41 poeng. © Morten Ellingsen

Etter nesten et og et halvt år med full fototørke, ble det endelig en tur ut igjen for noen uker siden. Og for meg er det helt naturlig førtstevalg å besøke den vakre storlomen igjen. Her seiler den stille og rolig forbi meg på blikkstille vann, og så nær at men nesten kan se sitt eget speilbilde i rødøye. Flott opplevelse nok en gang.

Canon 1DX, Canon 500mm f/4Lis, f/4, 1/800sek. Iso 400

Fnr39_Hjort i vårregn

Hjort i vårregn. 40 poeng. © Bernt Øshus

Bygevær med regn innblanda i strølys er fotovær. En ordinær situasjon med denne hjortekolla ble noe å ta bilde av i det regnet kom.

Canon EOS 1Dx, EF  600mm, ISO 1600, f/4, 1/800 sek

….

Takk for besøket og velkommen tilbake! 

.:.

 

Om asleoh

Professional outdoor photographer, IT-specialist, guide to wildlife safaris in Finland, hot spots in South-America and Norway, teacher of photography courses/workshops/software, slide shows.
Dette innlegget ble publisert i Runderesultat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..