Mange bilder – strengere jury

Månedens bilde runde 1 – 2021

Vegard Lødøen Reven trasker over isen

Månedens bilde: «Reven rasker over isen». Gull. © Vegard Lødøen

Vegard forteller dette om bildet: «En revefamile holdt til i Strandkanten ved Tafjorden. Her er det mange som fisker og revene finner rester og får en godbit av forbipasserende. Jeg brukte mye tid der, og ville prøve å ta bilde av reven rett opp, slik at bl.a. poten ville vises fra undersiden. Til det brukte jeg en kasse som er som et akvarium og helt vanntett. På toppen har den en plexi-glassplate og kamera plasseres på innsiden pekende oppover og utløses med fjernkontroll. Jeg plasserte kassen mellom steiner i vannkanten da det på grunn av flo og fjøre var umulig å ha kassen under vann og helte noe vann over glassplaten. En bit av makrell som en fisker fortalte meg var yndlingsmaten, ble brukt som åte. Deretter var det å smøre seg med tålmodighet og vente på at reven var på riktig plass og så utløse kameraet på avstand. Da jeg så resultatet, falt det meg naturlig å kalle bildet «Reven rasker over isen«. Noen vil sikkert kjenne igjen denne tittelen som en gammel norsk (og skandinavisk) sanglek».

Nikon D850, 14-24mm/2.8, f/6.3, 1/60 sek, ISO 640

….

Konkurransen er endret en god del fra og med runde 1 i 2021. Nye premier er på plass, og det kan nå leveres inn maksimalt 3 bilder til hver av de 10 rundene gjennom året mot tidligere 5 – og av disse er det de 25 beste som teller sammenlagt og bestemmer hvem som blir Norgesmester. I tillegg det også enighet om en strengere juryering av bildene. Dette vil utvilsomt resultere i flere bilder nederst på resultatlista, dvs flere bronsebilder og bilder under bronse i forhold til andre bilder. Som tidligere vil dog alle bilder som er sendt inn til en runde finnes på lista uansett resultat.

Andre gullbilder i runde 1:

En skarv forsøker å svelge stor sei i urolig sjø. Husker ikkje om den greidde å svelge unna eller om den ga opp. Bildet er tatt ved et oppdrettsanlegg eg jobber på  i Indre Storfjorden i Fjord Kommune.

Overvintrende isfugl som fanger stingsild.

Ei magisk natt på ei hytte i Telemark, langt frå ljoskjelder som forstyrrar. Tindrande klart og heilt stilt, slik at stjernene speglar seg i vatnet. Eg kunne ikkje leggja meg, men eksperimenterte meir og meir utover natta. Her har eg brukt ein furustubbe som stativ og rotert kameraet litt 2 gonger for å få blåne bak blåne virkningen. Den vil eg jo elles ikkje få om natta. Fleire stjerner vart det også av dette vesle stuntet.

Bilde tatt på Refsnesstranden på Jæren der 3-4 jordugler jaktet mus mellom sandynene. Da var det bare å kamuflere seg å smøre seg med tålmodighet for å få det rette bilde.

Bilde tatt ved utløpet av ein liten bekk ved store Stokkavann i Stavanger. Der var vi så
heldige å få besøk av ein nydelig Isfugl som fisket i en liten dam som ikke hadde
frosset i kulden. Her var fotografene aktive med å holdt dammen åpen og fri for is slik att
isfuglen kunne fiske. 

Nikon D850, 14mm, f/6,3, 1/60 sek, ISO 640

.:.

Takk for besøket og velkommen tilbake.

 

 

Om asleoh

Professional outdoor photographer, IT-specialist, guide to wildlife safaris in Finland, hot spots in South-America and Norway, teacher of photography courses/workshops/software, slide shows.
Dette innlegget ble publisert i Runderesultat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..