Juryen

Juryen deler ut mange «blomster» i løpet av et år og svært få «kaktus». Begge deler er det  nok å ta av i Atacama-ørkenen i Chile når den en sjelden gang står i blomst. Foto: Asle Hjellbrekke.

______________________________________________________________

Juryen i NM i Naturfoto består av seks medlemmer  – her er de:

Heidi Mellingen, naturfotograf. Annar Skjegstad, tidligere informasjonssjef i Kodak. Dag Kjelsaas, tidligere fagredaktør for  villmarksblader i Egmont Hjemmet Mortensen, samt en av to initiativtakere til danning av foreningen Norske Naturfotografer/NN. Videre natur- og fagfotograf Ronny Østnes samt de to NN-medlemmene Jørn Areklett Omre og Asle Hjellbrekke (juryformann).

Bildene nedenfor: Klikk på bildet for å vise stor  versjon

______________________________________________________________

Heidi Mellingen

Født i 1963. Utdannet innen fotografi gjennom Folkeuniversitetet over flere år. Medlem av BioFoto, der hun har vært leder av BioFoto Østlandsavdeling samt medlem av BioFoto sentralstyre. Hun var ansvarlig i Norge for den nordiske “60 chicks wild pics”-utstillingen
samt engasjert i Norsk Naturfotofestival. Heidi reiser gjerne rundt i Norden på jakt etter gode naturopplevelser og fotomotiv. Hun har en forkjærlighet for nordområdene, og med været som en faktor i bildene sine. I Oslo har hun en foringsplass for småfugler og ekorn i nærheten av sitt bosted. Et bilde av stangende moskus som Heidi tok i 2014 er honorert i BBC sin Wildlife-konkurranse.

           

______________________________________________________________

Asle Hjellbrekke

Født i 1948. Vokste opp i fjellbygda Jølster med skogen, elva, vannet, fjellet og breen som tumleplass, og ble merket for livet av den vakre naturen der. Senere ble havet, kysten og steppe- og ørkenlandskapet også innlemmet i sfæren. Etter relativt nylig å ha avsluttet yrkeskarrieren som IT-spesialist, drar han nå rundt i sitt kjære landskap på heltid med sine Nikonkameraer hvor intet motiv er for stort eller for lite. Etter et liv med mye reising, undervisning og kunnskap om data – er det, og har det vært – naturlig at guiding i nære og fjerne strøk, kurs/workshops i fotografering og bildebehandling samt bildevisninger også er viktige aktiviteter for han. Naturen har gitt han så mye av sin overflod, at det er en selvfølge å dele noe av dette med andre. Noe han også setter høyt er 1. plassen i «Wildlife Photographer of the Year»-konkurransen i 1994. Han var han tidlig i sin fotografiske løpebane på et ukelangt fotokurs hos Dag Kjelsaas og Villmarksliv på Haugseter og fikk sitt første Gull-bilde i Fotojakta i 1981. I  over 25 år har han vært formann i juryen for konkurransen. Har i mange år vært leder i Norske Naturfotografer og president i IFWP. Han er tilknyttet bildebyrået Samfoto soom nå inngår i NTB Scanpix i Oslo.

Hjemmeside: www.ah-foto.no     http://photos.ah-foto.no

Blogg: http://hjellbrekke.wordpress.com

Bildebyrå: www.samfoto.no

______________________________________________________________

Annar Skjegstad

Født i 1939. Med fotografisk utdannelse som bakgrunn jobbet Annar i nesten 37 år i J. L. Nerlien AS / Kodak Norge AS. Annar er nå pensjonist. Hans siste jobb var som som informasjonssjef for Kodak Norden. Medlem i juryen siden 1986.

________________________________________________________

Dag Kjelsaas

Født i 1948. Han vet ikke helt hva som er mest givende av naturfotografering, røft villmarksliv, sportsfiske og jakt, og har derfor valgt å satse på alt sammen. Kan treffes klissvåt med vann til oppunder armene, så iskald at bare kameraklikket forteller at enkelte reflekser fortsatt er tilbake, helt utsultet på grunn av en fisk som ikke har villet bite de siste ti timene, eller ålende mot hvilende elger seinhøstes i fjellet med snø helt inn til de edle deler, i forsøk på å sikre vinterbeholdningen av kjøtt. Skriver alt fra bøker og seriøse fagartikler til tøysete skråblikk i Villmarksliv som provoserer enkelte til bristepunktet. Han har ellers holdt en faderlig hånd over «Fotojakta» fra dens spede barndom i 1976 frem til i dag som «NM i Naturfoto».

.

______________________________________________________________

Info om Ronny Østnes kommer snart.

_____________________________________________________________

Jørn Areklett Omre

Født i 1955 og har jobbet med foto i snart 30 år. Han fotograferer hovedsakelig natur, med landskap små og store som sin spesialitet. Ønsker å gi bildene ett uttrykk og identitet, og målet må være å kunne gjenkjennes på sine bilder, fordi man er sine bilder. Han er en skogsromantiker, og følelser vekkes til live, når især gammelskogen åpenbarer seg med myk mose, tåke og vakre ”døde” trær. Er medlem av foreningen Norske Naturfotografer/NN, hvor han også har sittet som formann i en periode. Har hatt en separatutstilling i Fotografienes hus, og deltatt på en rekke andre utstillinger. I 2006 fikk han gull i kategorien landskap og sølv i åpen klasse for sitt bilde fra Rondane, i den prestisjefylte konkurransen Utsnitt, nå Gullsnitt. Har også deltatt i flere utenlandske konkurranser, og blitt premiert, bla. i Wildlife Photographer of the Year, i regi av BBC. Han har hatt presentasjoner og fotorelaterte artikler i de fleste Norske og Nordiske fotoblader, pluss noen i Europa.Har gitt ut egne bøker og bidratt med bilder til et titalls. Han er tilknyttet bildebyrået Samfoto i Oslo.

Bildebyrå: www.samfoto.no

_____________________________________________________________

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..