Juryen

Juryen deler ut mange «blomster» i løpet av et år og svært få «kaktus». Begge deler er det  nok å ta av i Atacama-ørkenen i Chile når den en sjelden gang står i blomst. Foto: Asle Hjellbrekke.

______________________________________________________________

Juryen i NM i Naturfoto består av seks medlemmer  – her er de – etter at to ønsket å gå ut av juryen våren 2021 (Ronny Østnes og Jørn Areklett Omre) – og nye er kommet til:

Heidi Mellingen, naturfotograf. Dag Kjelsaas, tidligere fagredaktør for  villmarksblader i Egmont Hjemmet Mortensen, samt er en av to initiativtakere til danning av foreningen Norske Naturfotografer/NN. Videre de fire NN-medlemmene Orsolya Haarberg (ny),  Thor Håkonsen (ny) og Henrik Strømstad og Asle Hjellbrekke (juryformann).

Bildene nedenfor: Klikk på bildet for å vise stor  versjon, eventuelt åpn det i en nye fane.

______________________________________________________________

Heidi Mellingen

Født i 1963. Utdannet innen fotografi gjennom Folkeuniversitetet over flere år. Medlem av BioFoto, der hun har vært leder av BioFoto Østlandsavdeling samt medlem av BioFoto sentralstyre. Hun var ansvarlig i Norge for den nordiske “60 chicks wild pics”-utstillingen
samt engasjert i Norsk Naturfotofestival. Heidi reiser gjerne rundt i Norden på jakt etter gode naturopplevelser og fotomotiv. Hun har en forkjærlighet for nordområdene, og med været som en faktor i bildene sine. I Oslo har hun en foringsplass for småfugler og ekorn i nærheten av sitt bosted. Et bilde av stangende moskus som Heidi tok i 2014 er honorert i BBC sin Wildlife-konkurranse.

           

______________________________________________________________

Asle Hjellbrekke

Født i 1948. Vokste opp i fjellbygda Jølster med skogen, elva, vannet, fjellet og breen som tumleplass, og ble merket for livet av den vakre naturen der. Senere ble havet, kysten og steppe- og ørkenlandskapet også innlemmet i sfæren. Etter relativt nylig å ha avsluttet yrkeskarrieren som IT-spesialist, drar han nå rundt i sitt kjære landskap på heltid med sine Nikonkameraer hvor intet motiv er for stort eller for lite. Etter et liv med mye reising, undervisning og kunnskap om data – er det, og har det vært – naturlig at guiding i nære og fjerne strøk, kurs/workshops i fotografering og bildebehandling samt bildevisninger også er viktige aktiviteter for han. Naturen har gitt han så mye av sin overflod, at det er en selvfølge å dele noe av dette med andre. Noe han også setter høyt er 1. plassen i «Wildlife Photographer of the Year»-konkurransen i 1994. Han var tidlig i sin fotografiske løpebane på et ukelangt fotokurs hos Dag Kjelsaas og Villmarksliv på Haugseter og fikk sitt første Gull-bilde i Fotojakta i 1981. I  over 30 år har han vært formann i juryen for konkurransen. Har i mange år vært leder i Norske Naturfotografer og president i IFWP. Han er tilknyttet bildebyrået Samfoto som nå inngår i NTB Scanpix i Oslo.

Blogg: http://hjellbrekke.wordpress.com

Bildebyrå: http://www.scanpix.no

______________________________________________________________

Henrik Strømstad

Født 1970. Vokst opp i Lørenskog med Østmarka som lekeplass, i dag bosatt i Fetsund med Nordre Øyeren Naturreservat som nærmeste nabo. Utdannelse fra Forsvarets Forskningsinstitutt på Kjeller, men er i dag profesjonell fotograf med hovedfokus på natur, landskaps- og friluftsfotografering. Har siden slutten av 80-tallet levert en rekke bilder og artikler til Nordiske magasiner og bilder til mange bøker og oppslagsverk. Som naturfotograf er det landskapene som fascinerer mest, og det er hovedsakelig Nordiske landskap som festes til bildebrikka. Har en spesiell fasinasjon for den kalde årstiden og for arktiske strøk. Jobber med bildesalg og utsmykning til både private og næringsliv. Holder en rekke kurs, foredrag og workshops med tema innen natur med spisskompetanse på landskapsfoto. Henrik er medlem av foreningen Norske naturfotografer (NN) og er tilknyttet bildebyrå NTB Scanpix. Deltar sporadisk i fotokonkurranser og er premiert en rekke ganger i Nordic Nature Photo Contest (NNPC) med blant annet 1. plass for årets nordiske turbilde i 2015 og 2. plass for årets nordiske landskapsbilde i 2016. Ble også premiert med 2 plass, årets bilde i NM i naturfoto i 2008.

Henrik er Ambassadør for Kase Filter i Norge og Ambassadør for Stavanger  Foto. Nettside: www.bestfoto.no 

____________________________________________________

Dag Kjelsaas

Født i 1948. Han vet ikke helt hva som er mest givende av naturfotografering, røft villmarksliv, sportsfiske og jakt, og har derfor valgt å satse på alt sammen. Kan treffes klissvåt med vann til oppunder armene, så iskald at bare kameraklikket forteller at enkelte reflekser fortsatt er tilbake, helt utsultet på grunn av en fisk som ikke har villet bite de siste ti timene, eller ålende mot hvilende elger seinhøstes i fjellet med snø helt inn til de edle deler, i forsøk på å sikre vinterbeholdningen av kjøtt. Skriver alt fra bøker og seriøse fagartikler til tøysete skråblikk i Villmarksliv som provoserer enkelte til bristepunktet. Han har ellers holdt en faderlig hånd over «Fotojakta» fra dens spede barndom i 1976 frem til i dag som «NM i Naturfoto».

.

______________________________________________________________

Orsolya Haarberg

Bilder samt tekst kommer.

_______________________________________________________________

Thor Håkonsen

Thor Hakonsen_01 Thor Håkonsen (f.1976), bosatt på Nes, Romerike – opprinnelig fra Karmøy. Medlem av NN, og  leder i Norsk Herpetologisk Forening.
Jobber til daglig med kampanjer og fotokultur i CEWE Japan Photo. Fotografisk så er det først og fremst reptiler han tar bilder av, med hoggorm som spesialfelt.
Reiser rundt i verden for å studere og fotografere dem.

Nettside: http://www.wondersofcoldblood.com/

Bilder:

_______________________________________________________________________

1 svar til Juryen

  1. Tilbaketråkk: Programmet for Norsk Naturfotofestival 2020 er klart | Norsk Selskap for Fotografi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..