Deltaker – vær obs

En ulv med laks er glad ulv! Finland sept. 2010. Foto: Asle Hjellbrekke/NN

Kjære deltaker i konkurransen!

Her er noen punkter i reglene for konkurransen som det spesielt syndes en del mot (og som KAN føre til at bilder ikke blir bedømt eller vises på juryeringen med dårlig kvalitet). Komplette regler finnes via en lenke under Regler og resultater. 

Så vær ekstra oppmerksom på følgende:

Regel nr. 6. Hver fotograf kan bare delta med ett bilde i konkurransen av svært like situasjoner/motiver. Samme sted, samme art, samme kjønn, ikke nødvendigvis samme tidspunkt, samme visuelle uttrykk er noen av faktorene som brukes til å vurdere dette.

Merk at dette gjelder ikke pr. år, men hva som er levert inn over tid. Bilder som juryen mener er for like tidligere innsendte bilder vil ikke bli bedømt.

Regel nr. 7. Kun digitale bilder kan delta. Bilder som sendes inn til juryering skal være lavoppløselige og i JPG-format (beste kvalitet) og med en størst mulig bildestørrelse, maksimalt 1920 pixler i bredde og 1080 piksler i høyde. I forbindelse med utstilling av gullbilder samt bruk i bladet o.l. vil Villmarksliv etterspørre høyoppløselig versjon av aktuelle bilder. Dersom slik versjon ikke holder høy nok kvalitet vil et bilde ikke bli brukt i en slik sammenheng. Filnavn skal være slik: Etternavn + bildenr + understrek + bildetittel. Eksempel: Hansen1_lirypeflukt. Bildetittel skal inneholde artsnavn der dette er mulig.

Tips: Dann alle bilder til hver runde i konkurransen med høyde = 1080 piksler (om bredden skulle overstige 1920 piksler som den uhyre sjelden gjør, går det allikevel bra). Dette sikrer beste mulig kvalitet på et bilde ved visning for juryen!

Filnavn som avviker fra det som er nevnt over, skaper vanligvis problemer under juryeringen og i etterarbeidet med bloggen!

Regel nr. 8. Medfølgende info. Foruten navn, adresse, telefonnummer og E-postadresse, skal det for hvert bilde også finnes interessante og/eller viktige opplysninger samt detaljerte tekniske spesifikasjoner. Her skal det også redegjøres for all bruk av «manipulerende teknikker» i den elektroniske bearbeidingen ut over grunnleggende justeringer. Juryen hegner generelt om et naturbildes ekthet og dets anseelse. Å legge til elementer eller å fjerne elementer av noe størrelse eller som innehar en viss grad av vesentlig informasjon i det tatte bildet, vil føre til at bildet ikke blir bedømt. Kreative opptaksmåter er lov, f.eks bevegelse av kamera eller zooming under opptak, dobbeleksponering i kameraet fra samme standpunkt og på samme tidspunkt samt sammenstifting av flere bilder til et større (stitching), så lenge ikke et hovedelement gjentas. Juryen kan be om å få se originalfiler av bilder.

Et naturbildes ekthet: Juryen er generelt opptatt av at naturbilder skal være ekte slik at en betrakter kan stole på at et bilde gjenspeiler naturen og det som inngikk i et bilde – på  en virkelighetstro måte. Bildet skal med andre ord ligge tett opp til det som var mulig å se med det blotte øyet eller det som ble registrert på minnebrikka ved opptak av bildet. Bilder som juryen finner ikke er ekte vil ikke bli bedømt. «Sammentråkling» (stitching) av bilder til f.eks. et panorama eller ekstra høyoppløselig bilde er lov dersom hvert av bildene tilfredsstiller betingelsene foran om ekthet.

Tips: Skriv gjerne et følgeskriv (som inneholder all medfølgende info) i en tekstbehandler f.eks. Word og last opp dette dokumentet via opplastningsiden til konkurransen på samme måten som en bildefil. Det er da ikke nødvendig å skrive noe inn i informasjonsfeltet i opplastningssiden for hver bildefil eller for følgeskrivfilen.

NB! Filnavnet til følgeskrivet må være slik: Etternavn_info

Reklamer

8 svar til Deltaker – vær obs

 1. Om jeg skjønte det rett, så kan jeg sende inn bilder hele dagen den 15. ?
  Så fristen er 15 XXX kl 23:59?

 2. alfskoglund sier:

  Er det praktisk mulig å få bekreftet at innsending av 5 bilder i dag (12.5.16) er vellykket levert? Dårlig bredband i distriktet gjør meg usikker på om bildeleveransen gikk gjennom. Vi drar ut i villmarka i Sverige i morgen formiddag og får kanskje tilbakemelding innen vi drar?

  Mvh
  Alf Skoglund
  alf.skoglund@balnett.net
  tlf 90727000

  • asleoh sier:

   Hei Alf
   Dersom du fikk beskjed om at filene ble korrekt mottatt er alt i orden. En slik beskjed skal man få for hvert
   bilde man laster opp. Det er ikke lett å få dette sjekket slik du ber om. Det kommer inn flere hundre filer i hver runde.
   Mener du at du ikke fikk kvittering om at filene var korrekt mottatt, så forsøk å laste de opp på nytt. Dårlig bredbånd kan vi dessverre ikke gjøre noe med. Men det er da veldig viktig at bildene som blir opplastet har riktig størrelse – høyden skal være 1080 piksler og så får bredden blir hva den blir.
   Med hilsen Asle

 3. Svein Hjelmeset sier:

  Hei
  Eg er litt usikker på om eg fekk lasta opp berre 4 av dei 5 bilda eg ville sende inn no i september. Er det mulig for meg å gå inn og sjekke dette? Og i tilfelle korleis?

 4. Svein Hjelmeset sier:

  Hei
  Kjem ikkje inn på sida for opplasting av bilde til naturfoto. HTTP Error 503

  mvh
  Svein Hjelmeset

  • asleoh sier:

   Den er i orden nå! Jeg testet den og alt OK. Ellers er helgene mye benyttet av dataavdelingene rundt omkring til vedlikehold av sine systemer. Derfor kan man også oppleve at det ikke fungerer i en helg. Men det er vanligvis i orden på mandag.
   Mvh Asle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s