Regelendring fra runde 5 – mulig å levere større bilder

Bilder til konkurransen – fra runde 5 er det mulig med større bilder.

Regel nr 7. er endret som markert med rødt:

7. Kun digitale bilder kan delta. Bildene skal være lavoppløselige og i JPG-format (beste kvalitet) og med en største mulige bildestørrelse på 1920 piksler i bredden og 1080 piksler  i høyden. Filnavn skal være slik: Etternavn + bildenr + understrek + bildetittel. Eksempel: Hansen1_lirypeflukt.

I tråd med den teknologiske utviklingen av PC og projektor er maksimal størrelse på JPG-bilder til konkurransen blitt endret. Tidligere var begrensningen 1024 piksler på lengste kant. Nå er det mulig å levere bilder med maksimalt 1920 piksler i bredden og 1080 piksler i høyden. Dette formatet (full HD) er mer langstrakt enn et bilde fra et digitalt kamera vanligvis er. I praksis vil derfor et vanlig bilde få en største størrelse på 1620 piksler i bredden (dette er en verdi som er avhengig av det eksakte formatet på kameraets brikke) og 1080 piksler i høyden.  NB! Det kan fortsatt leveres bilder etter den tidligere størrelsen på 1024. Men vi anbefaler alle etter hvert å sende inn bilder til Fotojakta med en høyde på 1080 piksler.

Om asleoh

Professional outdoor photographer, IT-specialist, guide to wildlife safaris in Finland, hot spots in South-America and Norway, teacher of photography courses/workshops/software, slide shows.
Dette innlegget ble publisert i Runderesultat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..